Optag et lån – den hurtige guide

penge

Har du planer om at optage et lån? Et kviklån eller et forbrugslån? Så er der her et par tips, inden du ansøger om lånet. Det er nemlig en god idé at tænke det ordentligt igennem, inden du skriver under på lånet. En af de ting, det er smart at kigge på, er, hvordan et eventuelt lån vil påvirke din fremtidige økonomi. Selvom et lån sikrer dig flere penge mellem hænderne lige nu og her, så skal lånet jo også betales tilbage. Hvis du har brug for en mere detaljeret gennemgang af lån, bør du kigge på Finansministeriets hjemmeside.

Hvilket lån skal du optage?

Tænk det godt igennem. Overvej grundigt, før du søger om et lån: Har du egentlig brug for det? Er det streng nødvendigt med et lån? Skal pengene bruges på noget uundværligt, eller kan du godt vente et par måneder og selv spare op?

Hvilket lån, skal du optage? Hvis du har besluttet dig for at optage et lån, så tænk over, hvilket slags lån det skal være? Hvor mange penge har du brug for til eksempelvis at erstatte køleskabet, ovnen eller den knuste rude? Der findes forskellige typer af lån, og det er forskelligt, hvor mange penge du kan låne, og hvordan afbetalingen foregår. Ved nogle lån kan du ikke låne mere end 5.000 kr., og du skal betale hele beløbet (plus renter) tilbage på én gang. Ved andre lån kan du lånere flere penge, og du har en længere periode til at betale afdrag i. Når du har valgt det rigtige lån for dig, så lad være med at låne flere penge end nødvendigt. Det er nemt at falde i og låne flere penge, bare fordi man kan, men jo færre penge, du låner, des færre skal der betales tilbage.

Planlæg dig igennem dit lån

Sammenlign lånene. Når du sidder med forskellige lån foran dig og skal vælge det rigtige, så prøv at læg et budget for hvert af lånene. I budgettet kan du regne ud, hvor mange penge, du skal betale tilbage hver måned og dermed, hvordan det kommer til at påvirke din fremtidige økonomi. Hvis du ikke har så mange penge til afdrag hver måned, kan det være smart at vælge et lån, hvor du har længere tid til at betale tilbage. Omvendt, hvis du ved, at du snart får penge mellem hænderne igen, så kan du med fordel optage et lån, hvor du tilbagebetaler hele beløbet på én gang.

Find hjælp på nettet. På nettet kan du finde mange effektive guides til, hvordan du finder det billigste og bedste forbrugslån/kviklån. Du kan også få hjælp til at danne dig et overblik over de forskellige låneudbydere og deres tilbud. Derudover kan du læse mere om, hvordan det foregår, når du låner penge. Du kan både læse om vilkårene og kravene, når du optager et lån, og du kan finde ud af helt konkret, hvordan du gør.

Nøgleordet, når det kommer til lån, er ”planlægning”. Hvis du vil have mest ud af dit lån og få det ud af verdenen igen på bedst mulig vis, så er planlægning af lånet vejen frem.