Få protein gennem proteinpulver

Proteinpulver

Flere og flere sport og fitnessudøvere indtager en eller anden form for protein, til supplering af deres faste føde. Går du en tur ned i dit lokale supermarked, eller søger på nettet, vil du med stor sandsynlighed finde et sortiment af protein havregryn, proteinpulver eller skyr.

Uanset om du er veganer, vegetar eller som du blot ønsker at have større muskler, så er protein en stor grundsten i en sund kost.

Whey proteinpulver er faktisk de mest populære form for protein på markedet, blandt sportsudøvere og bodybuildere.

Går du meget op i din sundhed, så skal du selvfølgelig ikke gå på kompromis med dit proteinpulver. Desværre indeholder proteinpulver oftest tilsætningsstoffer, som langt fra kan betegnes som økologisk.

Men når det kommer til økologisk proteinpulver er ikke ligefrem dette der fylder mest på hylderne i supermarkedet eller hos kosttilskudsforretningen. Det samme gælder for online butikkerne der er målrettet bodybuildere og fitnessudøvere, her er der ligeledes heller ikke det store udvalg af økologisk proteinpulver.

Hvad er forskellen på almindelig og økologisk proteinpulver?

Den største forskel der er på økologisk og almindelig proteinpulver er meget åbenlys. Økologisk proteinpulver ikke er tilsat tilsætningsstoffer eller sprøjtegift. Dette spiller en stor rolle, hvis du som forbruger gerne vil give bedre forhold til landbrugs dyr, lige som du gør med andre økologiske fødevarer.

En anden forskel mellem almindelig og økologisk proteinpulver er kvaliteten og næringsindholdet.

Det økologiske proteinpulver er marginalt bedre end almindeligt proteinpulver, da det både indeholder færre kalorier pr. 100 g, samt er rige på protein og fattigere på fedtindhold.

Der findes dog stadig mange online butikker og kosttilskudsforretninger, som både tilbyder økologisk såvel som almindeligt protein pulver. Både bodylab, Bulk Powders og LinusPro er storproducenter af økologisk proteinpulver i overkommelige prisklasser. De indeholder stort set det samme indhold af protein, som er på 80-81 g pr. 100 g.

Proteinpulver i hverdagen

Når du indtager proteinpulver, er det vigtigt at du husker på, at proteinpulver kun er et supplement til din sunde kost. Du må på intet tidspunkt bruge det som en komplet erstatning. Dette gælder både som det er økologisk eller ej.

Økologisk proteinpulver har et marginalt bedre næringsindhold, men på det lange løb, er der ikke den store forskel på hvad økologisk proteinpulver gør for din krop i forhold til almindelig proteinpulver. Du bør der for vælge økologisk for sundhedsmæssige årsager, og for dyrevelfærden. Du bør ikke vælge økologisk fordi, at du mener at det er bedst for din krop, for på sigt er der ingen forskel på økologisk eller almindeligt.

Du kan drikke den økologiske proteinpulver, lige når det passer dig. Der mere eller mindre ingen forskel på om du tager den under eller efter træning. Du kan derfor tage den om morgenen som en energi starter, eller før du går i seng om aftenen, hvor dine muskler har brug for at hele og helbrede sig. Det er derfor en god ide at have proteinpulver, så du altid har proteiner ved hånden, når du har brug for dem.