Kia Sportage er klar til at indtage det danske marked

Kia Rio

Sportage er Kias bedst sælgende model på det europæiske marked, og efter at produktionen er flyttet fra Sydkorea til Slovenien, vil man med overvejende sandsynlighed komme til at se endnu flere af den nye Kia Sportage på de danske veje. Modellen er i hvert fald på ganske kort tid blevet uhyre populær, og det skyldes

Faceliftet og re-designet til det bedre

Kia Sportage er en SUV i mellemklassen, og den nye udgave er med sit markante facelift blevet opdateret så den fremstår mere moderne og sporty end forgængeren. Mest iøjnefaldende er den brede kølergrill i Kias karakteristiske tigernæse-design, de synlige udstødningsrør og de hævede forlygter, der giver Kia Sportage et robust og muskuløst udtryk. Kia Sportage har stadig den samme, markante profil, men er blevet både længere og bredere, blandt andet takket være en øget akselafstand, hvorfor kabinen fremstår yderst rummelig, og de sænkede ruder med tyndere A- og C-stolper giver et forbilledligt udsyn både foran og bagtil. Foruden mere plads i kabinen er denne også blevet noget mere komfortabel – sæderne er blevet re-designet og er nu udviklet til i endnu højere grad at reducere vibrationer, samtidig med at de stive sæderammer yder den maksimale komfort og giver dig en mere end bestået kørestilling.

Vælg motor efter behov og temperament

Kia Sportage fås med et stort udvalg af motorer, hvad enten man er til benzin eller diesel, og det er nu også muligt at få en Kia Sportage med turbomotor og direkte indsprøjtning. Den nye motor er designet til at udlede færre partikler, og den har en mere effektiv forbrænding, bedre udnyttelse af drejningsmoment samt hurtigere acceleration.

Imponerende sikkerhed og garanti

Kia har længe haft ry for at klare sig godt i Euro NCAP’s crash-test, og den nye Kia Sportage er ingen undtagelse. Her scorede den de maksimale 5 ud af 5 stjerner, og kollisionssikkerheden er blandt andet baseret på et karrosseri med knap 40% mere højstyrkestål end tidligere udgaver af modellen. Derudover leveres Kia Sportage med en lang række passivt sikkerhedsudstyr. Hos Kia skortes der heller ikke på garantien, og som det også er tilfældet med fabrikantens øvrige modeller, gives der syv års garanti op til 150.000 km. Den nye Kia Sportage fås fra 299.000.